MK

Central Vet Clinic

Address: Chavdar Mutafov 25B str. Sofia 1700, Bulgaria google maps

Tel.: +359 2 4219999; +359 888 100970; +359 899 100970; +359 888 444666

www.centralvetclinic.com

Кои сме ние

Ова е еден од најголемите проекти од областа на ветеринарната медицина на Балканот, со тим од над 60 лица кои работат деноноќно за здравјето на домашните миленици на површина од над 1200 кв.м. Од своето основање во 2010 година, болницата продолжи да се развива и обезбедува целосен циклус на услуги во сите областиДијагноза, Хирургија и Терапија.

 

Политика и начинот на работа

За да можеме навистина да ви бидеме корисни, воведовме работна политика на која се придржуваме и очекуваме разбирање и помош од клиенти и упатувачки ветеринари. За нас, на прво место е принципот на подобар квалитет на живот за миленичето за што се бориме според правилата на најдобра медицинска пракса. Многу болести може да се избегнат, а други може да бидат многу поблаги или да имаат подобра прогноза ако се слушнат нашите совети. Немојте да се двоумите да поставувате прашања и не чекајте додека не е предоцна да ни се јавите. За се што ве интересира, контактирајте преку образецот за барање тука.

 

Како да ви бидеме корисни

Ако сте колега од странство и сакате да упатите пациент, ве молиме испратете го во придружба со Насока (преземете тука) со детален опис за што праќате и што се очекува од нас. Нашиот специјалист ќе ве контактира со информации за се што направивме навремено.

За сопственици кои патуваат по сопствена волја ве молиме, донесете ги сите тестови и документи што сте ги направиле и имате во врска со болеста на пациентот. Ако имате прашања или потешкотии за тоа како да патувате (документи, лекови, возила и сл.) контактирајте со нас однапред. Ве молиме, претходно направете барање на англиски јазик тука.

 

Што можеме да сториме и кога да контактирате со нас

Како голема мултидисциплинарна болница, ние ги нудиме скоро сите услуги и грижа за пациентите во ветеринарната медицинаод рутински прегледи и вакцинации до комплексни хируршки интервенции и иновативни интервентни зафати. Сепак, ние сме најкорисни за земјоделците кои доаѓаат од далеку во области каде специфичната опрема, тимот специјалисти и искуството се клучни.

Еве дел од клиничкото портфолио на Централната ветеринарна клиника:

 

Кардиологија и интервентна радиологија (IR)

 

 • Ехокардиографија за да се утврди степенот на срцеви заболувања; сертификат за проценка на срцето при размножување

 • Дијагноза, терапија и хирургија за вродени срцеви заболувања кај кучиња и мачки; Постојан артериозус дуктус (PDA), белодробна стеноза (PS), перзистентен аортен лак (PRAA), Перикардијални дефекти итн.

 • Хируршко отстранување на срцеви црви кај пациенти со тешка HWD

 • Поставување на Холтер за дијагностицирање и следење на аритмии

 • Имплантација на пејсмејкер кај пациенти со брадикардија или атриовентикуларен блок

 • Кардиохирургијаперикардектомија, отстранување на некои тумори, поставување на васкуларни графтови и стендови

 • Поставување на интертрахеален стент кај пациенти со колапс на душникот

 • Ангиографија кај васкуларни дефекти

 

Одгогворен лекар: д-р Ранко Георгиев, rankoge@gmail.com

 

Компјутерска томографија (CT)

 

 • Дијагноза и проценка на `рбетни патологиидискус хернија, тумори на `рбетниот мозок, фрактури на пршлени и сублуксации

 • Патологии во торакалната областтумор во белите дробови, во медијастинумот и хранопроводот, болести на плеврата

 • Вродени васкуларни патологии на црниот дробстудија со контраст за портосистемски шант

 • Евалуација на политрауматски пациенти

 • Реконструкција на повеќе скршеници на карлицата и екстремитетите

 

Одгогворен лекар: д-р Филип Стојнов, philipstoynov@gmail.com

 

 

Ортопедија и трауматологија

 

 • Дијагноза и проценка на Дисплазија на лактот и колкот

 • Меѓународно признат (FCI) сертификат за проценка на ДисплазијаGRSK

 • Замена на зглобот на колкот (Total Hip Replacement)

 • Операција на коленотово случај на искинати лигаменти на коленото (CCLR) и Пателарна луксација (PL)

 • Корективни осеотомии за дефекти во растот

 • Протетика во случај на губење на екстремитетот limb sparing surgery кај тумори на коските

 • Артроскопијаминимално инвазивна дијагноза и терапија

 

Одгогворен лекар: д-р Владислав Златинов

 

Неврохирургија

 

 • Хернија на дискови

 • Фрактури на пршлени со стабилизација

 • Сублуксација на пршлените и нестабилностWobbler syndrome

 • Краниотомија во случај на тумори на мозокот

 • Хидроцефалуспоставување на вентикуларно перитонеалан шант

 

Одгогворен лекар: д-р Владислав Златинов

 

Хирургија на меките ткива

 

 • Комплексни абдоминални и торакални операции поврзани со вродени дефекти, траума или системско заболувањеваскуларни патологии, хернии, неоплазија итн.

 • Реконструктивна хирургија за големи дефекти на ткивото

 

Одгогворен лекар: д-р Аглика Јорданова, a.gudorova@gmail.com

 

 

Офталмологија

 

 • Проценка на видот и специјализиран преглед на сите сегменти на окото

 • Третман на катарактаФакуемулсификација и замена на леќата

 • Операција на очните капци, операција на рожницата

 

Одгогворен лекар: д-р Јаница Денчева, yanitsa.dencheva@gmail.com

 

Ендоскопија

 

 • Гасторскопија во случај на проголтани туѓи тела; кај хроничен гастритис и осомничени тумори на хранопроводот, биопсии

 • Бронхоскопикјаво случај на болести на белите дробови и бронхиите, за да се процени копапсот на душникот, во случај на вдишени туѓи тела

 • Риноскопијаво случај на крварење од носот и хронично воспаление; биопсија и проценка

 

Одгогворен лекар: д-р Ранко Георгиев, rankoge@gmail.com

 

Репродукција

 

 • Вештачко оплодување со свеж материјал

 • Вештачко оплодување со замрзната сперма - ендоскопски

 • Добивање, замрзнување и складирање на сперматозоиди

 • Банка за сперма

 

Одгогворен лекар: д-р Ива Димитриевска, ivadimitrievska@gmail.com

 

 

За каква било прашања во врска со процедурите или терапијата, ние сме на ваша услуга; прашајте ги тука и нашиот колега ќе врати одговор во рок од 24 часа.


 

Previous Next