Домашни посещения

При домашното посещение един или най-често двама лекари от екипа ни посещават стопанина и пациента на място, в домашни  условия. Въпреки, че на пръв поглед това изглежда като добра идея (любимецът "не се стресира", обстановката е позната - без нови миризми и звуци, липсва неудобството от пътя до клиниката и т.н.), всъщност домашните посещения се препоръчват само за специфични ситуации.

Моля преди да изберете този вариант обсъдете по телефона с колега от клиниката максимално подробно какви са притесненията Ви, какви са признаците, които наблюдавате и дали това е добър вариант за конкретния случай. Проверете предварително колко би струвала тази услуга.

Има много ситуации, в които след клиничен преглед на място ще препоръчаме бързо транспортиране към клиниката, където да продължим с диагностиката. Един от основните недостатъци при домашното посещение е невъзможността за бърза диагностика - във Вашия дом ще сме без рентген, ехограф, лабораторни изследвания и т.н. И въпреки, че в много от случаите ще имаме работна диагноза, без посещение на място в клиниката има риск да се пропусне патология.

Мястото на медицината е в клинична обстановка.

И все пак, кога да планираме домашно посещение:

- винаги когато преценим, че случаят е спешен, но физически нямаме възможност да стигнем до клиниката. Тогава наш екип ще дойде да транспортира пациента (това е услуга, която предлагаме в рамките на София , по време на дневната ни смяна - от 11.00ч до 19.00ч) срещу заплащане. Задължително е да се направи уговорка предварително.

- когато става дума за рутинна процедура при здрав пациент (годишна ваксина, микрочипиране, обезпаразитяване), който е труден за транспорт - например едро куче живеещо свободно на двор, домашна котка, която никога не е излизала, цяло кучило от бебета за първа ваксина и т.н.

- когато трябва да се преценят и условията, при които живее/се възстановява пациента - след ортопедични операции, след неврохирургия, при екзотични животни и др.

Моля имайте предвид, че дори и когато не очакваме проблем можем да открием такъв - например новопоявил се сърдечен шум открит по време на рутинна ваксинация направена в домашна обстановка; тогава ветеринарният лекар със сигурност ще Ви посъветва да посетите и клиниката - за допълнителни изследвания.

Консултациите по телефона, както и домашното посещение не винаги могат да заместят адекватната грижа, от която се нуждае Вашия любимец.

Най-полезни сме тук - на място в клиниката!

Заповядайте!

 

 

Previous Next