Ендоскопия

Това е уникално образно изследване, което ни позволява директно наблюдение с висококачествена дигитална камера на структури вътре в организма.

Клиниката е оборудвана с пълната ендоскопска апаратура - за гастроскопия (при съмнение за чужди тела в стомах, тежки гастрити и ентерити), бронхоскопия (при белодробни проблеми като хронична кашлица; попаднали чужди тела, паразити), риноскопия (изследване на носа), цистоскопия (при проблеми с пикочния мехур), артроскопия (при редица ставни заболявания) и т.н.

Ендоскопията не само осигурява директно наблюдение на проблема (например кървяща язва в стомах или черво), но имаме възможност бързо и неинвазивно (без хирургична операция) да решим редица проблеми - например да извадим чуждо тяло от стомаха; посредством ендоскопия се взимат биопсии и цитонамазки, отстраняват се малки тумори и полипи, разширяват се стенози и мн.др.

Почти всички ендоскопски изследвания са кратки и минимално инвазивни, но за разлика от хуманната медицина винаги се провеждат под обща анестезия. Нашите пациенти (дори и най-спокойните) не биха позволили да погледнем с малка камера в стомаха им без да са заспали. Всичко за такава процедура ще Ви бъде разяснено предварително от лекаря работещ с Вас.

Тук ще представим някои от случаите, в които ендоскопията е била част от терапевтичния план за пациента.

Ендоскопски поглед към трахеята на пациент с тежък трахеален колапс преди и след имплантиране на стент: 

Previous Next