ХИРУРГИЯ

Оставянето на любимец в клиниката за операция много често е стресиращо за стопаните и затова е добре предварително те да имат информация какво да очакват.

 

Всички пациенти за планова хирургия се приемат сутрин до 11.00ч в уговорения за това ден. Пациентът се приема от лекуващия си лекар или анестезиологът, който ще отговаря за анестезията му. При приемането стопаните могат да зададат всички въпроси, които ги притесняват или са останали неизяснени при предишни разговори с лекари от клиниката. При постъпване на животното, стопанина му подписва бланка - информирано съгласие за хоспитализация и/или хирургия. Стопаните могат предварително да се запознаят със съдържанието на бланката от сайта на клиниката.

 

Информирано Съгласие в PDF формат

 

С цел да се съобразим с натоварения график на стопаните, приемът на пациенти за планова хирургия от преден ден е възможен – без това да оскъпява процедурата. Такъв предоперативен престой е безплатен.

 

Сутринта преди хирургия пациентите ни трябва да са гладни (за последно храна им се предлага предишната вечер), като ограничението важи само за кучета и котки. При гризачи, влечуги и птици не се налага подобна  диета преди хирургия. Водата не се ограничава.

 

Освен във специфични случаи, точен начален час за оперативните намеси не се фиксира; веднага щом пациентът и екипа, който ще работи с него, са готови се пристъпва към операция.

 

Съзнаваме притеснението, което преживявате в деня на операция на любимеца си и веднага щом се погрижим за пациента, ще ви уведомим как е  протекла операцията и как се възстановява той.

 

Моля имайте предвид, че цената на услугите е дължима в момента на приемането на пациента. В хода на операцията и/или лечението могат да възникнат разлики спрямо предвидената от лекуващия лекар сума (т.нар. estimation), но това се консултира със стопаните своевременно.

 

Актуален ценоразпис ще намерите тук.

 
Previous Next