Въпроси и отговори

Разбира се! Съветваме стопаните да не сменят ветеринарния си лекар, особено ако познава любимеца Ви от известно време. Колкото повече информация и наблюдения има той за него, толкова по-полезен ще му бъде. Когато търсите второ мнение, винаги изисквайте Вашия личен лекар да ви препрати при друг колега и то със специално направление и приложени всички изследвания. Не взимайте медицински решения на базата на съвети от приятели и съседи.

Ветеринарната медицина е сложна, а пациентът рядко споделя какво му е и къде го боли. Ние като лекари имаме нужда от същите изследвания и специализирани прегледи, които са рутинни в хуманната медицина. Без образна и клинична диагностика не е възможно да се работи професионално. При някои пациенти точната диагноза е функция на усилията на екип от лекари и няколко дни изследвания и терапия, свързани с много разходи. В „Централна Ветеринарна Клиника“ работим с най-модерно оборудване и пълна гама изследвания. Винаги следваме медицински алгоритми и ще назначим само тези изследвания, които са необходими.

Както при повечето услуги които ползваме, особено специализираните, тяхната цена е дължима в момента на извършването им. Ветеринарните лекари не правят изключение и не могат да работят адекватно по друг начин. Осигурили сме pos терминали, публикували сме официален ценоразпис и съветваме всеки да се поинтересува предварително за цените на процедурите, които предстоят за неговия любимец. Ние няма да върнем спешен пациент, но за започването на каквато и да е оперативна намеса се заплаща поне минималната й стойност. Гаранция за съжаление в медицината няма, но ние винаги работим на най-високото възможно професионално ниво. Ето философията, която следваме.

Когато избираме куче или коте е най добре животното да е на около 2 месеца с поставена поне една ваксина, отбито от майка си и захранено с подходяща храна.

Няма значение какъв пол животно избирате, стига да се грижите добре за него и да му отделяте време и внимание. Децата се радват еднакво на мъжко и на женско животно. Някои мъжки могат да бъдат по-своенравни, докато повечето женски се поддават по-лесно на дресировка. По-подробна статия за избора ще намерите тук.

Колкото по скоро от придобиването му го направите – толкова по-добре. Докторътaria-expanded="false" ще направи преглед на новия ви приятел, ще ви препоръча схема за ваксинация предпазваща го от опасни болести. Също така ще обсъдите храненето, контрола срещу паразити и начина на отглеждане и възпитание. Ето някои здравни програми.

Не, не трябва да се чака животното да се разгони. От гледна точка на профилактиката на повечето заболявания е добре кастрацията да бъде извършена преди първо разгонване, тоест преди седмия месец. Ето и подробна статия за плюсовете от кастрацията.

Поне на 3 седмици, за да можете да го обезпаразитите.

При възрастните кучета нормалната температура е между 38 и 39 градуса. Температурата се измерва ректално, а от скоро и със специален термочип, който се имплантира подкожно – ето и повече информация за чиповете.

Previous Next